چهارماده غذایی نشاط‌آور


سلامت نیوز: آیا تاکنون احساس بی‌حوصلگی کرده‌اید؟ آیا اخیرا کم روحیه شده‌اید؟ اگر این حالات را تجربه کرده‌اید باید بدانید که آنها می‌توانند به غذایی که می‌خورید مربوط باشند.

شاید تاکنون به این موضوع واقف نبوده‌اید اما غذاهایی که شما میل می‌کنید می‌توانند به‌شدت احساساتتان را تحت‌الشعاع قرار دهند. به همین دلیل در اینجا 4 نوع خوراکی روح‌افزا و نشاط‌آور معرفی می‌شود.

شکلات سیاه: اکثر مردم از خوردن شکلات سیاه به خاطر طعمش لذت می‌برند اما تعداد اندکی از این افراد از خاصیت نشاط‌آور آن مطلع هستند. شکلات سیاه حاوی ماده‌ای به نام فنیل‌اتیل‌آمین است که تاثیر شگرفی بر حالات روانی دارد. صرف‌نظر از این ویژگی بارز، شکلات سیاه می‌تواند سطح سروتونین بدن شما را افزایش دهد و نقش مهمی را در تنظیم حالات روحی شما ایفا و به شما در رفع افسردگی کمک کند.

آجیل: آجیل یک میان وعده فوق‌العاده سالم و حاوی مقدار زیادی فیبر، چربی و پروتئین مفید است. آجیل می‌تواند به حالات روحی شما نیز کمک کند؛ زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. تحقیقات نشان داده که خوردن غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 باعث افزایش مقدار قشر خاکستری بخشی از مغز می‌شود که به حالات روحی مربوط است. مطالعات دیگر نیز ثابت کرده افرادی که سطح اسیدهای چرب امگا 3 خونشان پایین است دید منفی‌تری نسبت به زندگی دارند.

چای: این نوشیدنی داغ پرطرفدار نیز یک راه شگفت‌انگیز دیگر، برای افزایش روحیه و نشاط است. نوشیدن یک فنجان چای، نه تنها امکان یک اوقات فراغت کوتاه و آرامش ذهن شما را فراهم می‌کند بلکه می‌تواند روحیه شما را نیز بهتر کند. براساس تحقیقات انجام شده ترکیبات چای می‌تواند به شما کمک کند که پس از مواجهه با استرس و تنش، سریع‌تر تمدد اعصاب کنید و سطح کورتیزول خونتان (هورمون استرس‌زا) را کاهش دهید.

ماهی آزاد: ماهی آزاد از فواید زیادی برای سلامتی انسان برخوردار است و اکثر منابع اطلاعاتی در مورد سلامتی توصیه می‌کنند که حداقل هفته‌ای 2بار ماهی میل کنید. این در حالی است که این ماهی حاوی یک ماده نشاط‌آور غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینD نیز هست.

نکته‌ی غذایی برای سلامت مغز شما


سلامت نیوز: اگر می‌خواهید مغز و حافظه‌تان لطمه‌ای نبیند و در سلامت کامل بماند این مطلب را مطالعه کنید. قصد داریم شما را با گلچینی از مواد مغذی اصلی که از مغز حافظت می‌کنند آشنا کنیم.

باید بدانید کلسترول بالا و مواد غذایی چرب به مغز شما آسیب می‌رساند و در عوض غلات کامل، انواع ویتامین‌ها و سبزیجات سلامت این نهاد فرماندهی را تضمین می‌کنند.

 رژیم غذایی کم چرب برای مقابله با کلسترول داشته باشید

رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و محصولات لبنی پرچرب میزان کلسترول را بالا می‌برد و همین امر رگ‌های خونی را مسدود کرده و میزان اکسیژن رسیده به مغز را کاهش می‌دهد. برای همین توصیه می‌کنیم مصرف این قبیل مواد غذایی را کاهش داده و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.

 محصولات لبنی و گوشت‌های کم چرب میل کنید

محصولات لبنی و گوشت‌های کم چرب منبع کارنیتین است. کارنیتین اسید آمینه‌ای است که برای عملکرد خوب نرون‌ها و مغز مفید است.
محققان و متخصصان حوزه‌ی تغذیه بر این عقیده‌اند که کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک می‌تواند به زوال قدرت درک افراد منجر شده و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را بالا ببرد

میزان مصرف غلات کامل و سبزیجات را افزایش دهید

 نان سبوس دار، غلات کامل و سبزیجات، حاوی لسیتین هستند. مغز از این ماده برای تولید استیل کولین استفاده می‌کند. استیل کولین، نروترانسمتور یا همان ناقل عصبی است که برای سلامت مغز لازم و ضروری است.

 
مواد غذایی سرشار از ویتامین C و ویتامین E را دریابید

این آنتی اکسیدان‌ها از مغز در برابر آسیب‌های حاصل از رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و از رسوب جرم‌های پروتئینی که باعث زوال قدرت درک می‌شود جلوگیری به عمل می‌آورند.

بروکلی، انواع کلم‌ها، توت فرنگی، گوجه فرنگی و مرکبات سرشار از ویتامین C می‌باشند.

گردو، روغن‌های گیاهی، آجیل‌ها، دانه‌ها و آرد کامل (سبوس دار) نیز سرشار از ویتامین E هستند.

اگر نیاز به مکمل دارید با نظر پزشک می‌توانید از این مکمل‌های غذایی استفاده کنید.

مواد غذایی سرشار از ویتامین B کمپلکس یا غلات غنی شده استفاده کنید

محققان و متخصصان حوزه‌ی تغذیه بر این عقیده‌اند که کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک می‌تواند به زوال قدرت درک افراد منجر شده و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را بالا ببرد. به خاطر این که این مواد غذایی باعث افزایش میزان اسیدآمینه‌ی هموسیتئین در خون می‌شوند.

توصیه می‌کنیم مصرف غلات، جوانه‌ی گندم، گردو، دانه‌ها و روغن‌های گیاهی را افزایش دهید.

منبع: تبیان
Bookmark and Share
رسال : 2فروردین1391 - 18:40 نسخه قابل چاپ
این‌ها را بخورید تا جان بگیرید!


سلامت نیوز: بدون شک شما هم این جمله‌ی معروف مادرها و مادربزرگ‌ها را بارها و بارها شنیده‌اید: «مادر جون بخور جون بگیری». بله، حق کاملاً با آن‌هاست...

اگر تصور می‌کنید بدون تغذیه‌ی مناسب می‌توانید سرحال و پرانرژی باشید باید بگوییم سخت در اشتباهید. اما سؤال اینجاست چه چیزی بخوریم تا انرژی بیشتری کسب کنیم؟ اگر می‌خواهید دوپینگ طبیعی بکنید با ما همراه باشید.

 
افزایش انرژی

احتمالاً شما نیز کمابیش این تجربه را داشته‌اید که بین روز، در یک جلسه‌ی کاری، سر کلاس درس، پشت میز کار و ...

به سختی چشمانتان را باز نگه می‌دارید و با این حال می‌گویید چه بهتر الآن خسته می‌شوم و شب راحت‌تر می‌خوابم. به عقیده‌ی متخصصان تغذیه این خواب آلودگی بی ارتباط با غذاهایی که میل می‌کنید نیست. اما چگونه باید مطمئن شویم مواد غذایی‌ای که مصرف می‌کنیم میزان انرژی ما را افزایش می‌دهد؟

 
برای حفظ انرژی‌تان میزان گلیسمی خونتان را متعادل نگه دارید

تولید انرژی در داخل سلول‌ها آغاز می‌شود و مصرف قند یا مواد غذایی که حاوی میزان زیادی گلوسید است باعث ایجاد حالت مقاومت انسولین شده و میزان انرژی را بالا و پایین می‌برد. چاره‌ی کار چیست؟

متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند که چای سبز همان تأثیر محرکی قهوه را دارد

اما انرژی را از بین نمی‌برد. چای سبز به آرامی و به طور منظم در عرض چند

ساعت انرژی آزاد می‌کند

اگر مواد غذایی صنعتی مثل آرد سفید، قند سفید و کلاً مواد غذایی تصفیه شده جایگاه ویژه‌ای در برنامه‌ی غذایی شما دارد لازم است که شاخص گلیسمی خونتان را متعادل نگه دارید و این کار امکان پذیر نخواهد بود مگر با مصرف بیشتر فیبرها مثل دانه‌ی کتان، ماهی‌های چرب یا روغن کتان و غیره.

 
به میزان کافی مواد مغذی جذب کنید

فقط ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌تواند به خوبی انرژی از دست رفته‌ی شما را تأمین کند. اگر شما به طور مرتب از ذخیره‌ی انرژی‌تان استفاده می‌کنید بدون این که جایگزینی برای آن داشته باشید خیلی زود به اصطلاح باکتان خالی می‌شود. بهترین و سالم‌ترین عصرانه برای تأمین انرژی این است که یک پیاله سوپ سبزیجات برای خودتان تهیه کنید که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است.
شاهدانه

چند پیشنهاد برای تأمین انرژی

شاه دانه

تصور نکنید با خوردن شاه دانه مثل جت به پرواز در خواهید آمد اما این دانه‌های ریز منبع فوق‌العاده‌ی تأمین انرژی محسوب می‌شوند. می‌توانید این دانه‌ها را به صورت پودر یا به صورت همان دانه‌ها میل کنید. این دانه‌های ریز حاوی پروتئین‌های زود هضم هستند؛ یعنی این که بدن برای هضم آن‌ها انرژی از دست نمی‌دهد. متخصصان معتقدند که مصرف پروتئین‌ها باعث ترشح هورمونی می‌شود که به بدن کمک می‌کند از ذخایر چربی آن‌ها بهتر استفاده کند و این امر طاقت و انرژی بدن را بالا می‌برد و به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.

 

بروکلی

بروکلی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین B است. این ویتامین در خدمت متابولیسم بدن است و چربی‌ها و گلوسیدها را به انرژی تبدیل می‌کند.
بهترین و سالم‌ترین عصرانه برای تأمین انرژی این است که یک پیاله سوپ سبزیجات برای خودتان تهیه کنید که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است

خرما

خرما سرشار از قند و یا گلوسیدهای طبیعی است و اگر اهل ورزش هستید این قند منبع خوب تأمین انرژی محسوب می‌شود. گلوسید در کبد به سرعت به گلیکوژن تبدیل می‌شود. در اختیار داشتن یک منبع گلیکوژن در عضلات و کبد برای تأمین و حفظ انرژی بدن لازم و ضروری است. متخصصان به ورزشکاران توصیه می‌کنند که قبل، در حین و بعد از تمرینات و جلسات ورزشی یک میان وعده‌ی حاوی خرما میل کنند.
چای سبز

چای سبز

متخصصان حوزه‌ی تغذیه معتقدند که چای سبز همان تأثیر محرکی قهوه را دارد اما انرژی را از بین نمی‌برد. چای سبز به آرامی و به طور منظم در عرض چند ساعت انرژی آزاد می‌کند.

تأثیر محرکی این چای به اندازه‌ی کافئین نیست و تنش کمتری روی غدد لنفاوی می‌گذارد.

این چای نه تنها قبل از ورزش بسیار خوب و انرژی‌زا است بلکه زمانی که انرژی‌تان ته می‌کشد بهتر از قهوه عمل می‌کند و شما را سرحال می‌آورد. اگر شما هم جزو قهوه‌خورهای قهار هستید توصیه می‌کنیم که مصرف این نوشیدنی را کاهش دهید و به جای آن هر روز چند فنجان چای سبز بنوشید.