فوائد میوها

 

 
خرما هم نوعی میوه به حساب می‌آید؛ میوه‌ای که در ایران و خاورمیانه بخوبی شناخته شده ‌است ولی در کشورهای غربی به صورت میوه و به شکلی که ما آن را مصرف می‌کنیم، استفاده نمی‌شود.

در آن کشورها معمولاً فقط از شیره آن در تهیه شیرینی‌ها و کیک استفاده می‌کنند البته خرما در ایران طرفداران زیادی دارد و هم به تنهایی و همراه چای مصرف می‌شود و هم در تهیه کیک و شیرینی و نان و... از آن استفاده می‌کنند.

در ضمن باید بدانیم خرما یکی از مواد مغذی و خوشمزه‌ای است که معمولاً مصرف آن در رژیم غذایی روزانه افراد توصیه می‌شود.

خرما سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، آهن و... است. در واقع فواید خرما آنقدر زیاد است که می‌گویند اگر هر روز یک خرما بخورید و یکی از خواص آن را بشمارید، در پایان سال باز هم روزها کم می‌آید و خواص خرما به پایان نمی‌رسد.

خرما حاوی فیبر طبیعی است و همچنین به علت داشتن پتاسیم برای تقویت سیستم عصبی بدن نیز مفید است.

همچنین خوردن خرما خطر بروز سکته را نیز کمتر می‌کند. مصرف مقدار مناسب خرما کلسترول خون را نیز کاهش می‌دهد.

افرادی که می‌خواهند وزن‌شان افزایش یابد می‌توانند از این ماده غذایی مفید در رژیم روزانه‌شان کمک بگیرند.

البته خرما برای برخی از افراد مضراتی نیز دارد. به عنوان نمونه کسانی که داخل دهان‌شان زخم و یا تاول وجود دارد باید از مصرف خرما اجتناب کنند.

در ضمن، مصرف خرما با ماست نیز بسیار مضر است. همچنین افرادی که دیابت دارند یا این‌که این بیماری در خانواده آنها وجود دارد، باید در خوردن خرما احتیاط کنند.

افراد چاق یا کسانی که با مشکل اضافه وزن روبه‌رو هستند نیز باید در خوردن خرما دقت داشته باشند و آن را بیش از حد مصرف نکنند.

البته به این نکته هم توجه داشته باشید که انرژی خرما بسیار کمتر از انرژی قند ساده است و به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسب‌تر از قندهای ساده است.

با توجه به فوایدی که از خرما گفته شد، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی خانواده خود جای دهید، اما هنگامی که می‌خواهید خرما بخرید، حتماً توجه داشته باشید خرما تازه باشد و مزه و بوی ترشیدگی ندهد.
نویسنده: حسن منیری - پنجشنبه ۸ تیر ،۱۳٩۱
با فواید انواع میوه ها آشنا شوید
  • برای هضم بهتر غذا تمبرهندی بخورید
  • تمبرهندی ماده غذایی است که ایرانیان به ندرت در سبد غذایی خود از آن استفاده می‌کنند، در صورتی که تمبرهندی برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است
  • طعمِ خوش میوه‌های تابستانی
  • اگر زمستان به میوه‌های نسبتاً درشتش مثل پرتقال و لیموشیرین و غیره می‌نازد در عوض در فصل گرما بازار پر می‌شود از میوه های کوچک که با آن جثه‌ی ریز سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند
  • زردآلو: راز طول عمر مردم قبایل هونزا
  • این اعتقاد وجود دارد که 4000 سال پیش چینی‌ها اولین مردمانی بودند که زردآلو را به عمل آوردند. بعد از آن کشت این میوه‌ی خوشمزه در سرتاسر سرزمین‌های مشرق زمین گسترش یافت
  • چند دلیل خوب برای خوردن توت فرنگی
  • توت فرنگی سرشار از مواد مغذی است که بدن را سالم نگه می‌دارد. در واقع همین توت فرنگی‌های خوش‌رنگ و کوچکی که شما می‌بینید سرشار است از موسیلاژ، پکتین، اسید مالیک و اسید سیتریک، مواد معدنی، بیوفلاونوئید و غیره
  • 5 دلیل خوب برای خوردن آووکادو
  • آووکادو سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی است که با انواع بیماری‌ها مقابله می‌کنند. برای آشنایی بیشتر با این میوه با ما همراه شوید
  • مروری بر خواص نارنج و بهارنارنج
  • در ایران از گل‌های نارنج، عرق گیاهی تولید می‌شود که به نام عرق بهار نارنج مشهور است. این عرق دارای خواص ضدنفخ، اسپاسم و اثر آرام‌بخش ضعیفی است و به این منظور استفاده می‌شود
  • آب گیلاس؛ خواب آور طبیعی
  • آب گیلاس شما را از بی‌خوابی می‌رهاند. بر اساس نتایج یک پژوهش انگلیسی، آب گیلاس خواص فوق‌العاده شگفت انگیزی روی خواب می‌گذارد. آب گیلاس روی سطح ملاتونین تأثیر می‌گذارد و برای همین کیفیت و مدت زمان خواب را افزایش می‌دهد
  • 6 دلیل خوب برای مصرف مرکبات
  • مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم، بتاکاروتن و فیبرهای حلال هستند که برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است
  • رُب انار، عقیق معجزه‌گر
  • در حقیقت، انار خواص فراوانی داشته و طبیعتاً رب حاصل از آن نیز بدون فایده نخواهد بود، زیرا حدود 100 سال است که دنیا به خواص انار و مصارف درمانی آن پی برده است
  • نارنگی و خواص مفید آن
  • نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود و برای رفع بی‌اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن نیز مفید است
  • کیوی و خواص مفید آن
  • کیوی یکی از میوه‌های مناطق حاره بوده و دارای طعم و مزه فوق‌العاده‌ای می‌باشد اما اکثر مردم از این میوه خارق‌العاده بی‌بهره‌اند زیرا این میوه فقط در چند کشور به عمل می‌آید
  • به و به دانه و خواص آن
  • دانه‌های «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط‌ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند
  • وقتی میوه درمانگر می‌شود!
  • شواهد اپیدمیولوژیکی نشان می‌دهند که میوه‌ها نقش بسزایی در پیشگیری از انواع مختلف بیماری‌ها داشته و اثرات سلامت‌بخش آن‌ها به گونه‌ای است که هیچ یک از گروه‌های غذایی را نمی‌توان به عنوان جایگزینی برای آن‌ها تعیین نمود...
  • کامکوات و خواص مفید آن
  • کامکوات، میوه جالب و خوش طعمی از خانواده مرکبات است که همه ما آن‌را دیده‌ایم و می‌شناسیم. میوه ای شبیه پرتقال دارای پوست نارنجی رنگ که درون آن مانند سایر مرکبات پره پره است، ولیکن اندازه و فرم آن مانند خرما کوچک و بیضوی و دارای هسته است...
  • انار؛ میوه‌ای بهشتی
  • طبیب بزرگ ابوعلی سینا در کتاب قانون خود نوشته انار از میوه‌هایی است که تمامی قسمت‌های آن خواص دارویی دارد
  • ارزش غذایی مرکبات
  • فصل پاییز فصل شروع سرماخوردگی است زیرا دمای هوا به طور ناگهانی تغییر می‌کند و همین موضوع، باعث ابتلای فرد به بیماری می‌شود
  • مروری بر خواص خرمالو
  • خرمالو که در غرب، سیب شرقی نیز نامیده می‌شود، میوه‌ای است کروی شکل با پوست بسیار نازک که رنگ آن از زرد متمایل به نارنجی تا نارنجی پررنگ متغیر است.
  • گریپ‌فروت ؛ همیار سلامتی
  • گریپ‌فروت به مدد آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد، همانند میوه و سبزیجات دیگر، خاصیت ارتجاعی رگ‌ها را افزایش می‌دهد و برای همین تأثیر مثبتی روی گردش خون دارد.
  • مروری بر خواص خربزه
  • خربزه برای اشخاص مبتلا به کم‌خونی بسیار مفید است، رنگ چهره را روشن می‌کند، رفع کننده یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند همچنین افزاینده ادرار و دفع‌کننده سنگ مثانه و کلیه است.
  • گلابی و خواص مفید آن
  • تابستان است و میوه‌های خوشمزه و آبدارش. در فصل گرما بهترین توصیه‌ی غذایی که می‌توان به همه پیشنهاد کرد خوردن میوه است و یکی از این میوه‌های خوش طعم و البته مفید که نمی‌توان از کنارش به راحتی گذشت گلابی است.
  • مروری بر خواص خرما
  • یکی از مواد غذایی ایرانیان خرماست که در ماه مبارک رمضان بیشتر خورده می‌شود. خرما میوه‌ای مغذی و مفید است و بسیاری از افراد روزه‌ی خود را با آن باز می‌کنند.
  • میوه‌های قرمز؛ از گفته‌ها تا واقعیت
  • زغال اخته با عفونت‌های دستگاه ادرار مقابله می‌کند. گیلاس ضد نقرس است. توت فرنگی خواص ضد سرطانی دارد و مورد صحرایی قرمز، تمشک، شاه توت با پیری مقابله می‌کنند.
  • شلیل، دوای گرمای تابستان
  • شلیل منبع غنی ویتامین‌های آنتی اکسیدان، فلاوونوئیدها و پتاسیم است؛ از این رو یک میوه‌ی بسیار مفید در تابستان برای مقابله با گرمازدگی است. به علاوه از پیری پوست و بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کند.
  • گیلاس و نکاتی در مورد آن
  • گیلاس سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بوده، از این رو روند پیری را به تأخیر می‌اندازد. تحقیقات نشان می‌دهد مصرف روزانه 6 عدد گیلاس می‌تواند جایگزین خوبی به منظور کنترل و درد ناشی از تورم بیماران باشد.
  • 11 دلیل برای خوردن روزی 1 سیب
  • سیب به بهبود تنفس، درمان و پیشگیری از آسم، افزایش هوش، پیشگیری و درمان آلزایمر، کاهش کلسترول، کاهش خطر حملات قلبی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، افزایش انرژی بدن، افزایش بینایی و بهبود دیابت کمک می‌کند.
  • 10 خاصیت فوق‌العاده‌ی لیموترش
  • لیموترش می‌تواند روی رنگ و روی شما تأثیر بگذارد و پوست‌های کدر و تیره را روشن و خوش آب و رنگ کند. اگر می‌خواهید مقداری کالری بسوزانید به سراغ لیموترش بروید؛ این ماده‌ی مغذی شما را به اندام دلخواه‌تان نزدیک می‌کند.
  • توت فرنگی و گلبول‌های قرمز خون
  • مواد آنتی اکسیدان موجود در توت فرنگی مانند آنتوسیانین و ترکیبات فنلی آن، موجب تقویت توان آنتی‌اکسیدانی سلول‌های بدن خصوصاً گلبول‌های قرمز می‌شود در نتیجه کم خونی‌های همولیتیک کاهش یافته و سلامت دستگاه قلب و عروق افزایش می‌یابد.
  • طالبی؛ میوه‌ای با طرفداران فراوان
  • طالبی منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین ب 6، فیبر غذایی، فولات و ویتامین ب 3 می‌باشد. همراه شدن فیبر با ویتامین‌های گروه ب، طالبی را به میوه‌ای عالی برای تأمین تولید انرژی حاصل از متابولیسم کربوهیدرات و حفظ قند خون در حد مطلوب تبدیل کرده است.
  • مروری بر خواص توت فرنگی
  • توت فرنگی منبع غنی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آنتی‌ اکسیدان‌ ها است. از این میوه می ‌توان در جهت افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در مجموع ارتقای سلامتی بدن بهره گرفت.
  • شلیل و خواص مفید آن
  • شلیل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، فیبر و پتاسیم است. این میوه برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار، سرطان، فشار خون بالا و سکته ی مغزی مفید است.
  • زردآلو و خواص مفید آن
  • زردآلو یک منبع بسیار خوب از ویتامین A و کاروتن ها است. کالری کمی دارد اما منبع غنی ای از فیبرهای رژیمی، ویتامین ها و املاح معدنی است. به بینایی بهتر کمک می کند و از بدن در برابر ابتلا به انواع سرطان ها محافظت می کند.
  • گوجه سبز؛ نوبرانه ی این روزها
  • گوجه سبز در تقویت دندان‌ ها و لثه‌ ها مفید است، بدن را در مقابل عوامل عفونی مقاوم کرده و با التهاب و رادیکال‌ های آزاد مخرب مقابله می ‌کند و از این رو موجب تقویت سیستم ایمنی می ‌شود. از طرفی زیاده‌ روی در مصرف گوجه سبز موجب حالت تهوع و سردرد می ‌شود.
  • شاتوت و خواص مفید آن
  • شا‌توت یا شاه توت خواص مفیدی برای سلامت دارد، از جمله جلوگیری از عفونت ‌های دستگاه ادراری، سرطان، بیماری‌ های وابسته به سن و سکته مغزی.
  • میوه هایی عجیب و شگفت انگیز
  • میوه هایی در این دنیای بزرگ وجود دارند که خیلی از ماها آن ها ندیده ایم و شاید هم موفق به دیدن شان در واقعیت نشویم، اما دنیای مجازی این امکان را به ما می دهد تا با برخی از آن ها آشنا شویم
  • خواص نارنج
  • نارنج، میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C است...
  • ازگیل و خواص آن
  • درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس، کُنوس می‌ گویند و در گویش...
  • زالزالک و خواص مفید آن
  • زالزالک و یا کویج با نام علمی Crataegus aronia یکی از گیاهانی است که در ایران از جمله در بلندی‌ های بالای 2500 متر...
   
  • ناگفته های انار
  • انار منبع مهم آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و ویتامین C است. در واقع آب انار یکی از غنی ترین منابع پلی فنول هاست...
  • لیمو شیرین دوای درد معده
  • بر خلاف تصور عموم، مصرف لیمو شیرین برای مبتلایان به درد و ورم معده، مفید است. لیمو شیرین اگر برش بخورد...
  • موز کاملا رسیده بهتر است
  • موز کاملا رسیده، ماده ای به نام TNF تولید می کند که توان مقابله با سلول های غیر عادی (سرطانی) بدن را دارد...
  • خواص رُب انار
  • وقتی صحبت از رُب انار به میان می ‌آید، اشاره به همان خواص انار مطرح می ‌شود...
  • لیمو؛ هم ترش و هم شیرین
  • مصرف لیمو شیرین برای مبتلایان به درد معده و ورم معده بر خلاف تصور عموم، مفید است و مصرف روزانه یک عدد آن در این...
  • توت سفید و فواید آن
  • درخت توت سفید، بزرگ، تنومند و دارای برگ های پهن است که در تغذیه ی کرم های ابریشم مورد...
  • گیلاس و خواص آن
  • نام علمی گیلاس (Prunus avium) و از خانواده ی (Rosaceae) می باشد. درخت گیلاس بدون خار و دارای میوه ی گوشت‌ دار و محتوی...
/ 1 نظر / 35 بازدید
sina

سلام از مطلب که گذاشتید متشکرم می خواستم بدانم منبع آن از کجاست و اینکه چرا نباید خرما با ماست مصرف شود در حالی که تمام مردم جنوب به اتفاق اینکاررا انجام می دهند و باز چرا برای زخم های دهان مصرر است آیا فکر می کنید آلودگی میکروبی که احتمالا در سطح خرما وجود دارد از این طریق ارد بدن می شود ممنونم از لطف تان